C/ Rumania, 12 - Alcalá de Henares, Madrid (+34) 916 709 014info@feiz.esL-V de 09:00 a 20:00

Incidència de la pujada de taxes aeroportuàries al transport de mercaderies.

Post 9 of 12

25 juliol 2012
La nova pujada de taxes aeroportuàries prevista en els pressupostos generals de l’Estat (PGE 2012) des del passat 29 de juny afecten directament l’escenari de les nostres empreses importadors.

La pujada mitjana de taxes del 18,9% per a tots els aeroports més les taxes especials per passatger aplicables als aeroports amb més trànsit a península, Madrid Barajas i del Prat de Barcelona, auguren un impacte directe a l’alça en el preu de totes les línies regulars

Si tenim en compte que, segons dades de l’INE, durant tot el 2011 i el primer quadrimestre del 2012 més del 90% del transport de mercaderies internacional es realitzava mitjançant vols de línia regular sembla evident sospitar que ens enfrontem a una imminent pujada de preus de transport que afectés directament als costos d’importació.

D’altra banda convé estar atents a l’evolució de les múltiples denúncies que, contra aquesta pujada de taxes, diverses associacions han interposat davant organismes europeus. L’AEA Associació de Aerolineas Europees qualifico d ‘”inacceptable” la pujada i ha demanat a la Comissió Europea que investigui l’assumpte.
No hi ha dubte que a partir d’aquest punt afrontem un període d’incertesa i inestabilitat en preus que afectés de manera directa a les empreses importadors. És per aquest motiu que una òptima gestió de proveïdors és clau per guanyar en competitivitat i mantenir o millorar els costos de transport.

La recerca de transitaris amb capacitat d’adaptació a aquest tipus de canvis i destresa en la recerca de vies d’entrada alternatives a les habituals (Barajas i el Prat) o acords amb Hubs de distribució europeus ens ajudaran sens dubte a mantenir la nostra competitivitat i a negociar acords beneficiosos per futur.

Fonts. BOE – INE – www.lavanguardia.com

, ,

Artículo escrito por info feiz

Menu